Υλικά για 6 μερίδες:
- 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 1 κιλό χταπόδι
- 2 -3 κρεμμύδια
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ντομάτες φρέσκιες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθαρίζετε το χταπόδι , το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20’.
- Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με λάδι.
- Ξαναρίχνετε το χταπόδι και μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέστε κατόπιν τις ντομάτες καθαρισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα.
- Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα.
- Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη και την κανέλα), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.