1) Κάντε παγάκια με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Διατηρήστε τα στην κατάψυξη, έτσι θα έχετε πάντα στη διάθεσή σας χυμό λεμονιού ακόμη και όταν ξεμένετε από λεμόνια.
2) Απομονώστε τα «προβληματικά» φρούτα.
Φρούτα όπως τα μήλα, οι μπανάνες και τα ροδάκινα εκπέμπουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο που κάνει τα λαχανικά σας να ωριμάζουν πιο γρήγορα. Αποθηκεύστε τα φρούτα σε ξεχωριστό ράφι ή δοχείο στο ψυγείο σας.
3) Στρώστε απορροφητικό χαρτί στο συρτάρι με τα λαχανικά.
Το χαρτί θα απορροφήσει τις υγρασίες από τα λαχανικά, προστατεύοντάς τα από την πρόωρη αλλοίωση αλλά θα διατηρείται και το ράφι πάντα καθαρό.
4) Αλλάξτε τη θέση τους στο ψυγείο.
Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το συρτάρι του ψυγείου, τότε μην το χρησιμοποιείτε. Επειδή δεν είναι σε κοινή θέα τα τρόφιμα στο συρτάρι, πολλές φορές τα ξεχνάμε, με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται, να μυρίζουν και να τα πετάμε. Τοποθετήστε τα φρούτα και τα λαχανικά σε διαφανή σακούλες στα ράφια που βλέπετε πιο εύκολα, έτσι δεν θα τα ξεχνάτε και θα τα καταναλώνεται πριν αλλοιωθούν.
5) Μην είστε εθισμένοι με τη συντήρηση στο ψυγείο.
Μερικά φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερο να διατηρούνται εκτός ψυγείου, όπως είναι το αβοκάντο, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια.
6) Γνωρίστε τη μυστική συνταγή για το πάγωμα των βοτάνων.
Τις περισσότερες φορές χρειαζόμαστε μερικά κλωναράκια από το αρωματικό μας βότανο όπως είναι ο μαϊντανός και το υπόλοιπο μένει στο ψυγείο χωρίς να καταναλωθεί και το πετάμε. Η Susan Belsinger, μαγειρική βοτανολόγος, έγραψε στην Washington Post ότι ο καλύτερος τρόπος που βρήκε για να διατηρήσει τη γεύση των βοτάνων είναι να τα τεμαχίσει και να τα ανακατέψει τα με λίγο λάδι, έτσι ώστε να γίνει μία «αρωματική κρέμα», που αυτή παγώνει στη συνέχεια, σε αεροστεγή πλαστικά σακουλάκια. Αυτό το συνιστά για βότανα που χρησιμοποιούνται σε σούπες, ψήσιμο, και σάλτσες.
7) Αναστήστε τα μαραμένα λαχανικά.
Καθαρίστε τα καρότα και βαπτίστε τα για μερικές ώρες σε παγωμένο νερό. Έτσι θα επανέλθουν σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με άλλα λαχανικά όπως τα πράσινα φυλλώδη.