(8 μερίδες – 65 θερμίδες η μερίδα)
ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλιτζ. φράουλες κομμένες στη μέση
- 2 ροδάκινα μετρίου μεγέθους, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φετούλες
- 2 μήλα μετρίου μεγέθους, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 2 μικρά πορτοκάλια, χωρισμένα σε φέτες
- 3 ροδέλες ανανά κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. σουπ. κορν – φλάουρ
- ½ φλυτζ. χυμό πορτοκάλι
- ελάχιστο αλάτι
- ½ φλυτζ. νερό
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό και το χυμό ανανά, διαλύουμε μέσα το κορν – φλάουρ και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς τα συνεχώς. Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου να σιγοβράσει, ενώ το ανακατεύουμε τακτικά. Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθεί στην κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μπολ αναμιγνύουμε τις φράουλες κομμένες στη μέση, τα ροδάκινα ξεφλουδισμένα και κομμένα φετούλες, τα πορτοκάλια χωρισμένα σε φέτες, τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα κυβάκια και τις φέτες ανανά χωρισμένες σε μικρά κομματάκια. Αδειάζουμε πάνω στα ανακατεμένα φρούτα την κρέμα και σκεπάζουμε το μπολ. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι η φρουτοσαλάτα να παγώσει.